Subsidie KMO portefeuille Vlaanderen

/Subsidie KMO portefeuille Vlaanderen
Subsidie KMO portefeuille Vlaanderen 2019-05-13T09:16:40+00:00

Subsidie voor opleidingen in Vlaanderen

Antepassio is vanaf augustus 2012 erkend dienstverlener voor de subsidies die vallen onder de “KMO-Portefeuille” in Vlaanderen voor de pijler OPLEIDING. Hierdoor kunnen bedrijven en zelfstandigen die gevestigd zijn in het Vlaams Gewest 40% subsidie krijgen voor de opleidingen in Vlaanderen. Informatie over registratie is terug te vinden op de website van de KMO-portefeuille of het agentschap ondernemen.

Indien u verder nog vragen hebt kunt u contact opnemen met: Bénédicte Leys 03 605 41 23 of 0477 278 287

Opgelet! Er moet een verband zijn tussen de opleiding en uw beroepsactiviteit. Agentschap Ondernemen controleert dit steekproefsgewijs.

Belangrijk is dat aantoonbaar gemaakt kan worden dat de opleiding bijdraagt tot de versterking,   groei of transformatie van de onderneming. Elke opleiding moet bijdragen tot de verbetering van het huidige of toekomstige bedrijfsfunctioneren en betrekking hebben op de kernprocessen van de onderneming.
Bij voorbeeld: een kooktraining is relevant voor een kok of restauranthouder, een massagetraining is relevant voor een therapeut, een dans- of zangtraining kan relevant zijn voor een coach, de training communicatievaardigheden is voor alle ondernemingen relevant.

  • Informatie over hoe je je registreert en hoe je je aanvraag indient, vind je op www.kmo-portefeuille.be en via kmoportefeuille@vlaanderen.be.
  • Ons erkenningsnummer is DV.O206542.
  • Kmo-portefeuille is niet combineerbaar met korting voor vervangingsinkomen (werkloosheid, ziekte, invaliditeit, 65+ met klein pensioen) en ook niet met gespreide betaling.

De procedure verloopt als volgt:

  1. Bij inschrijving vermeld je dat je met kmo-portefeuille wil betalen.
  2. Wij sturen jou een inschrijvingsbevestiging en een inschrijvingsfactuur met de gegevens die je nodig hebt voor je aanvraag.
  3. Jij vraagt kmo-portefeuille aan (dit moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de start van de cursus, dit is een heel strikte deadline).
  4. Wij bevestigen aan de kmo of jouw aanvraag conform de regelgeving is.
  5. De kmo-portefeuille stort 40% en jij stort 60% van de totaal goedgekeurde bijdrage aan Sodexo.
  6. Vergeet niet dan ook nog formeel opdracht te geven om de betaling uit te voeren. Er is een speciale knop voor voorzien. Pas dan kan Sodexo de opleidingsbijdrage overmaken op onze rekening. Hou er rekening mee dat de betaling van Sodexo aan ons pas exact 2 weken later uitgevoerd wordt. Als jij aan Sodexo betaald hebt, kan je best zo snel mogelijk Sodexo opdracht geven om ons te betalen, anders blijft je betaling nodeloos lang bij Sodexo hangen.
  7. Na afloop geven we je een deelnameattest (verplicht door de kmo-regelgeving).

     Pijler: Opleiding onder nr: DV.O206542