Team

/Team
Team 2021-09-05T15:01:31+01:00

Het team binnen Antepassio: Bénédicte en Bart

Bénédicte Leys

Na een master in Toegepaste Economische Wetenschappen en een eerste oriëntatie van mijn leven binnen de bedrijfswereld, ben ik op zeker ogenblik en als antwoord op vragen als ‘hoe kan ik bijdragen aan het grotere geheel’, een nieuwe richting ingeslagen en de vier-jarige psychotherapie opleiding “ Interactionele Vormgeving “ bij de Educatieve Academie afgerond. Via deze weg koos en kies ik nog steeds voor Liefde, Levensvreugde, Bewustzijn, Groei, Creativiteit, Vrijheid en Dankbaarheid voor mezelf, de anderen, het Leven, het geheel waarvan ik deel uitmaak …
Aanvullende jaaropleidingen rond seksueel misbruik, kindertherapie, en specifieke trauma-technieken zoals Brainspotting (David Grand) en EMDR hebben mijn kennis en begrip rond trauma verdiept. Generational Brainspotting (Ruby Gibson) bracht een nieuwe kijk op het belang van de voorouders bij trauma, “EMDR en Dissociatieve stoornissen” eveneens de grote complexiteit van complex trauma, de versnellingsbak van Hélène Delucci dan weer de fasering van de therapie bij zware trauma’s, de workshops van Damir Del Monte de complexiteit van de hersenen en het belang van het limbische systeem bij de verwerking en regulatie van trauma … Sinds 2016 ben ik erkende fase 1 trainer voor Brainspotting in België.
Om het geheel in een breder kader te plaatsen, bestudeer ik heel graag de werken van Alice Bailey en H.P. Blavatsky rond Esoterische psychologie (7 stralen) en Esoterische astrologie en pas ik dit kader ook toe tijdens de sessies voor het anders duiden van het pad van evolutie van de cliënten.

Bart van Ruiten
Bart van RuitenSystemisch coach (met en zonder paarden)

Ik heb meer dan 20 jaar individuen gecoacht bij het invoeren van veranderingsprocessen binnen organisaties.
Tijdens deze ervaringen heb ik inzichten gekregen over dynamieken die binnen organisatie – en individuele systemen spelen.
Het systemisch werk van Bert Hellinger was een mooie aanvulling om verder te ontplooien en ik heb hiervoor o.a. opleidingen gevolgd bij het Bert Hellinger Instituut in Groningen.
Mijn focus in het coachen van individuen en teams ligt dan ook hierop.
Verder ben ik opgegroeid tussen de dieren en sinds 17 jaar horen hier paarden bij.
Via Bureau Wind ben ik met de kracht van het systemisch paardencoachen in contact gekomen en gebruik ik ook dit om mensen te begeleiden om tot inzichten te komen om zich verder te ontplooien en ontwikkelen.
In 2015 heb ik de opleiding “Brainspotting” gevolgd, waarmee een verdiepingsslag gemaakt kan worden op de blokkades of vastzittende ladingen.