Therapie en coaching in het algemeen

/Therapie en coaching in het algemeen
Therapie en coaching in het algemeen 2016-12-10T13:52:03+01:00
Therapie en coaching richt zich op het leren hanteren van de problemen in je leven, het vinden van antwoorden op vragen, het ontwikkelen van inzichten uit het verleden en/of heden en het ontwikkelen van zelfredzaamheid opdat je in je eigen kracht kan gaan staan.

Therapie en coaching begeleiden mensen vanuit een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de mens zelf en in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag. Inzicht is een vorm van leren waarbinnen een cliënt bekwamer wordt in het bereiken van gestelde doelen.

Niet alleen volwassenen maar ook jongeren staan af en toe met hun handen in hun haren, weten het even niet meer. Jongeren gaan tijdens de puberteit door een hele evolutie, met lichamelijke veranderingen, nieuwe vaardigheden die ze zich eigen maken… Ze krijgen hele tegenstrijdige verlangens, een verdieping van hun emoties, een veranderende kijk op de buitenwereld, een hele nieuwe binnenwereld …

Therapie en coaching kunnen verhelderende en bevrijdende inzichten geven voor mensen die worstelen met vragen over:

  • relaties met een partner, met ouders, met broers of zussen, met kinderen
  • eigen leven
  • patronen die steeds terugkomen
  • een diep onverklaarbaar verdriet
  • het steeds vastlopen in bijvoorbeeld werksituaties

Vooral die vragen die je al langer bezig houden, waar je misschien al van alles aan hebt proberen te doen, maar waar je op de één of andere manier niet veel verder mee komt.

Wat kan je hiervan verwachten?

In de sessie gaan we de juiste benaderingswijze zoeken die een antwoord kan brengen op jouw vraag en die jou, als cliënt, ruimte en vertrouwen geeft. Antepassio werkt vanuit een respectvolle samenwerkingsrelatie. Door naar elkaar te luisteren en met elkaar te communiceren, op een soms creatieve manier, zorgen we voor meer mogelijkheden en keuzes in je leven.

Bart Van Ruiten en Bénédicte Leys werken vanuit een verschillende invalshoek maar combineren vaak ook dezelfde technieken.

Bart Van Ruiten heeft een systemische achtergrond (systemisch werk van Bert Hellinger). Een kenmerk van levensvragen waar een coaching kan helpen zijn juist die vragen die te maken hebben met het feit dat je een deel uitmaakt van systemen en ingebonden bent in een dynamiek. Vaak ligt de wortel van de dynamiek niet bij de cliënt, maar bij iets of iemand anders in het systeem.

Voor zijn begeleidingen kunnen de volgende begeleidingsmethodieken ingezet worden:

Bénédicte Leys heeft als achtergrond “therapeut in Interactionele Vormgeving (I.V.)”, een nieuwe vorm van begeleiding, waarbij verschillende, reeds bestaande therapeutische stromingen in interactie worden gebracht tot een nieuw model. Zo gebruikt ze op een creatieve manier en in samenspraak met haar cliënten verschillende technieken zoals stoelenwerk, tekenen en schilderen, gesprekstherapie, zandbak, poppen en figuren, visualisaties, gedragsoefeningen (soms met de paarden), lichaamswerk … Deze aanpak wordt nog aangevuld met Brainspotting, EMDR ….

18

paardencoaching

David Grand - Brainspotting

David Grand – Brainspotting

 

 

 

 

 

3  Schilder1-300x158